Završena rukometna sezona u Njemačkoj, Burić ostao bez titule

Definitivna odluka

Završena rukometna sezona u Njemačkoj, Burić ostao bez titule

A. Čaušević

Rukometna sezona u Njemačkoj je završena dodijelom titule Kielu. 

RS Njemačke je danas na videokonferenciji zajedno sa 36 klubova iz prve i druge Bundeslige odlučio da se okonča rukometna sezona u toj zemlji.

Titula prvaka je pripala Kielu koji je bio lider prvenstva, dok je Benjamin Burić sa drugoplasiranim Flensburgom osigurao igranje u Ligi prvaka i sljedeće sezone.

Izalazak na međunardonu scenu još su izborili SC Magdeburg, TSV Hannover-Burgdorf i Rhein-Neckar Löwen. Oni će se takmčiti u rukometnoj Evropskoj ligi.

Promociju u najjači rang njemačkog rukometa su izborili HSC 2000 Coburg i TuSEM Essen, dok niko nije izbačen što znači da će se sljedeće sezone u Bundesligi takmičiti 20 klubova. 

Top Komentari

sport1
Et uvijek gledamo prema Njemackoj zasto ne I sada. Klubovi koji se bune zbog prosirenja nase lige moraju shvatiti da su to samo 3 gostovanja vise, al zato i tri domace utakmice vise gdje se moze nadoknaditi trosak vec navedenih putovanja. A godinu poslije nek ispadne 4 (ulaze 3) godinu poslije 4 (ulaze 3) tako za par godina ce se doci do istog broja. A moze se i odma donijeti odluka da ispada 6 klubova...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi