Željezničar prvi polufinalista
Plave uprkos porazu idu dalje

Četvrtfinale Kupa BiH za rukometašice

Željezničar prvi polufinalista

Rukometašice Željezničara iz Hadžića izborile su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras u Tuzli odbranile pet golova prednosti iz prvog susreta igranog prije dvije sedmice.

Tuzlanke su večeras slavile pobjedu rezultatom 32:27, ali je presudio ishod prvog meča kada su plave trijmfovale rezultatom 31:26.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Ana Đurić (Jedinstvo) koja je postigla 12 golova, dok je kod gošći briljirala Mersiha Sarajlić sa devet golova. Bolje od ostalih bile su i Arijana Muharemović i Jasmina Halilović koje su postigle po pet golova, a pomenute tri igračice najzaslužnije su što je Željo izborio plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičnju.

Preostale revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH igraju se večeras.

Četvrtfinala Kupa BiH

Jedinstvo – Željezničar 32:27 (prva utakmica 26:31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.