Zenica slavi, RK Čelik na korak do sna
Šahinović prvo ime Zeničana

Zenica slavi, RK Čelik na korak do sna

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

U okviru 17. kola prve lige Federacije BiH grupe Sjever večeras su u zeničkoj "Areni" pred oko 5.000 gledalaca rukometaši Čelika pobjedili Gračanicu (36:30) i tako najvjerovatnije obezbjedili ulazak u premijerligaško društvo.

Zenica slavi! Od naredne sezone pored fudbala i košarke stanovnici "grada čelika" najvjerovatnije će u premijerligaškom društvu gledati i rukometaše.

Naime, u susretu koji je bio sudbonosan i za Čelik i za Gračanicu bolje su se snašli domaći rukometaši. Iako su bili pod imperativom pobjede od dva i više golova razlike zbog poraza u prvom dijelu prvenstva u Gračanici (35:33) zenički rukometaši uspjeli su odgovoriti izazovu i sasvim zasluženo upisati pobjedu od šest razlike (36:30).

Utakmica je odigrana u novoizgrađenoj zeničkoj "Areni", a ovaj meč promatralo je po slobodnoj procjeni više od 5.000 gledaoca. Tokom čitave utakmice domaćim rukometašima podršku su pružali i popularni "Robijaši", koji su svojim navijanjem još jednom pokazali da su sigurno jedna od najboljih navijačkih skupina u našoj državi.

Nakon ovog kola obe ekipe imaju po jedan poraz, pa će po svemu sudeći putnika u Premijer ligu odlučiti međusobni susreti u kojima su Zeničani bolji. Do kraja prvenstva Čelik ima dva gostovanja (Banovići i Bosna TS) i dvije domaće utakmice (Lukavac i Konjuh II) i samo pravo čudo moglo bi spriječiti Zeničane da od naredne sezone igraju u društvu najboljih.

U razgovoru za SportSport.ba trener Čelika, Vladimir Zeljko, istakao je:
"Presretan sam, došli smo do izvora i samo se trebamo napiti vode. Grad Zenica zaslužuje rukometnog premijerligaša. Danas nas je bodrilo više od 5.000 ljudi, a možete li misliti šta će da bude kada nam u narednoj sezoni u goste dođe Bosna SO. Svi igrači i uprava zaslužuju velike čestitke, a Čelik neće biti prolaznik u društvu najboljih."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prva liga Federacije BiH grupa sjever:

Čelik - Gračanica 36:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti