Selektor Bašić objavio skraćeni spisak ženske rukometne reprezentacije BiH za dvomeč protiv Grčke

Utakmice 3. i 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Selektor Bašić objavio skraćeni spisak ženske rukometne reprezentacije BiH za dvomeč protiv Grčke

E. Oštraković

Selektor ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adnan Bašić, odabrao je rukometašice na koje računa za dvomeč protiv Grčke.

Naša reprezentacija odigrat će dvije utakmice protiv Grčke u okviru 3. i 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Na spisku selektora su:

Anica Gudelj (Corona Brasov; Rumunija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK; Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (La Rioja; Španija), Matea Šumelj (Grude), Helena Ćurić (Borac), Desire Kolašinac (Kappel Windeck; Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni; Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin; Francuska), Azra Topčić (Krajina), Lana Lončar (Borac), Alena Latifović (Ilidža).

Prvi susret protiv Grčke igra se 28. februara u 19 sati u Cazinu, a susret 4. kola igra se 3. marta u 16. sati u Kozaniju.

Oglasi

Nakon dva odigrana kola u grupi 1 reprezentacija Bosne i Hercegovine je bez bodova i u dva kola upisana su dva poraza.

Naše rukometašice proažene su u Rumuniji sa 49:18, te na domaćem terenu od Hrvatske sa 31:17.

Kada je riječ o Grčkoj rukometašice ove zemlje su također upisale dva poraza u dvije odigrane utakmice.

Po dvije pobjede i maksimalna četiri boda imaju reprezentacije Rumunije i Hrvatske.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Evropsko prvenstvo će se igrati od 28. novembra do 15. decembra igrati u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi