Hrvatska uvjerljiva protiv Bosne i Hercegovine u Cazinu

Minus 14 na kraju za BiH

Hrvatska uvjerljiva protiv Bosne i Hercegovine u Cazinu

Midhat Šljivak

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je i drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U Cazinu je večeras od bh. selekcije bila bolja Hrvatska rezultatom 31:17.

Rukometašice Bosne i Hercegovine poražene su večeras u 2. kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo od Hrvatske s 31:17.

Gošće su u ovom meču bile apsolutne favoritkinje, a to su na kraju na parketu i dokazale, te su od prve do posljednje minute ovog meča sigurno imale prednost.

Stvorile su Hrvatice prednost od pet golova na samom otvaranju, tu razliku su i držalee, da bi na odmor otišle sa šest golova prednosti, 12:6.

I u nastavku meča apsolutna dominacija Hrvatske. Razlika je ubrzo narasla na dvocifrenu brojku, te je samo bilo pitanje s kolikom će se razlikom završiti meč.

Na kraju je selekcija Bosne i Hercegovine ostala na minus 14 (31:17) i ovo je drugi poraz u kvalifikacijama za naše cure.

Kod Bosne i Hercegovine Ana Vrančić i Armina Isić su postigle po četiri pogotka, a Edina Demić je dodala tri.

Hrvatsku su do pobjede vodile Nikolina Zadravec, Dejana Milosavljević i Andrea Šimara sa po pet golova.

U drugom meču naše grupe Rumunija je očekivano na gostovanju savladala Grčku rezultatom 32:20 i već je jasno da će one i Hrvatice na Euro.

Bosna i Hercegovina će u susretima s Grčkom tražiti svoje mjesto u plasmanu trećeplasiranih ekipa.

Top Komentari

pero98
Bravo Kraljice šoka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi