Rukometašice saznale potencijalne protivnice u kvalifikacijama za EP

Prvi krug od 31. maja do 6. juna

Rukometašice saznale potencijalne protivnice u kvalifikacijama za EP

Haris Zilić

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će nakon 12 godina ponovo na evropsku scenu.

Izabranice novog selektora Radana Rovčanina će  od 31. maja do 6. juna igrati prvi krug kvalifikacija za EP 2022. godine gdje učestvuje 11 selekcija.

Reprezentacije će biti podijeljene u tri grupe. Dvije grupe će imati četiri reprezentacije, jedna grupa tri reprezentacije. Samo pobjednici grupa izborit će plasman u glavne kvalifikacije sa najjačim selekcijama Evrope.

Pred žrijeb prvog kruga naše djevojke se nalaze u trećem šeširu sa selekcijama Finske i Luksemburga i protiv tih reprezentacije ne možemo igrati.

Iz prvog šešira mogući protivnici našim djevojkama su: Portugal, Grčka, Farska Ostrva. Iz drugog šešira to su Italija, Izrael, tu je i reprezentacije Kosova, ali vjerovatno će EHF donijeti odluku da BiH i Kosovo ne mogu u istu grupu. U četvrtom šeširu su selekcije Kipra i Latvije.


Šešir 1: Portugal, Farska Ostrva, Grčka

Oglasi

Šešir 2: Italija, Izrael, Kosovo

Šešir 3: BiH, Finska, Luksemburg

Šešir 4: Kipar, Latvija

Ovome dodajmo da je selekcija Moldavije odustala od ovih kvalifikacija, a trebale su biti u šeširu 4.

Žrijeb će biti obavljen u Beču 17. marta s početkom u 11 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi