Radan Rovčanin: Pratit ćemo sve djevojke, možemo napraviti kvalitetnu reprezentaciju

Novi selektor BiH

Radan Rovčanin: Pratit ćemo sve djevojke, možemo napraviti kvalitetnu reprezentaciju

H. Zilić

Bivši trener ŽRK Crvena zvezda i bivši selektor juniorske ženske rukometne reprezentacije Srbije, Radan Rovčanin, zvanično je novi selektor ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon zvanične ptovrde, kontaktirali smo gospodina Rovčanina, koji je za SportSport.ba dao svoje prve utiske.

"Čuo sam se sa direktorom. Dobio sam zvaničnu potvrdu. Sad možemo krenuti s radom. U nekim vizijama oko 15. marta planiramo kontrolno okupljanje da vidim čime raspolažemo. Na koga možemo računati. Bitno je da se krenulo, pa ćemo sve završavati korak po korak što bude trebalo", rekao je Rovčanin za SportSport.ba.

Reprezentacije nije bilo 12 godina, sada predstoji proces vraćanja i toga moraju biti svi svjesni u BiH.

"Pratim dešavnja u bh. rukometu. Imamo neki presjek kvalitete ženskog rukometa u BiH. Idemo lagano. Ovo će biti dug proces, toga moraju biti svjesni svi u BiH. Reprezentacije nije bilo 12 godina, što je jedan dug vremenski period, jedan ogroman prostor. Sad se to treba lagano vratiti. Ništa ne može preko noći."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Može se napraviti kvalitetna reprezentacija ističe Rovčanin.

"Pratit ćemo sve djevojke, mislim da možemo napraviti kvalitetnu reprezentaciju. Strpljenja, vremena treba i evo čekamo šta će EHF odlučiti, da vidimo koje će nam prve zvanične utakmice biti."

Top Komentari

Zgembic
Bugarin, Srbijanac, sljedeci Rus ili Grk!? E Bosno, Bosno...
8 0
Mowzilla
Sretno, ma da mi nije jasno zasto niko iz Bosne nije postao trener pored tolikih rukometnih gradova...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi