Žepče pobijedilo Slobodu i poslalo Maglaj u elitu

Dramatična završnica lige

Žepče pobijedilo Slobodu i poslalo Maglaj u elitu

Rukometaši Žepča odlučili su ko će biti putnik iz Prve federalne lige u Premijer ligu BiH za rukometaše. 

Večerašnjom pobjedom nad Sloboda Solanom 29:28 Žepčaci su poslali ekipu Maglaja u elitu. Sloboda Solani je odgovarao i bod, ali…

Kolega Miroslav Petrović, iz zagrebačkih Sportskih novosti, koji je bio na utakmici, rekao nam je kako su Žepčaci imali podršku navijača Maglaja sa tribina, te da su utakmicu odigrali kao u transu. Na koncu igrači iz Tuzle, dvostrukog prvaka BiH, u svlačionicu su plakali i u nevjerici pakovali stvari za povratak u “slani grad”.

Sloboda Solana nije uspjela, ali momcima iz Tuzle treba odati priznanje za zalaganje tokom cijelog prvenstva. Prije 15-ak mjeseci klub je bio faktički ugašen, a oživljen je zahvaljujući skupini entuzijasta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Upravo ta skupina entuzijasta “vukla” je Sloboda Solanu ka Premijer ligi BiH, a da su imali malo osjetniju podršku općine i kantona Tuzla bi dogodine dobila premijerligaš.

Ovako nekada najsportskiji grad u SFRJ i u narednoj takmičarskoj sezoni u elitnom razredu našeg sporta imat će samo košarkašice Jedintva BHT, te kuglaše Slobode koji su prvaci BiH u ovoj sezoni. Fudbaleri nisu uspjeli, a ni košarkaši koji su imali najizdašniju pomoć Općine Tuzla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti