Žiga "dječacima s Drine" u posljednjoj sekundi donio trijumf

Goražde bolje od Gradačca

Žiga "dječacima s Drine" u posljednjoj sekundi donio trijumf

Adnan Beganović

Derbi 22. kola Premijer lige za rukometaše u Goraždu su odigrali domaća ekipa i Gradačac, a slavilo je Goražde i to pogotkom u posljednjoj sekundi (26:25).

Derbi 22. kola Premijer lige za rukometaše opravdao je očekivanja. Dosta dobru rukometnu predstavu pružili su Goražde i Gradačac, a da je slavila i gostujuća momčad, ne bi bilo nezasluženo.

U prvom dijelu domaći su bili nešto bolji, pa su na odmor otišli sa zalihom od tri gola (13:10).

Međutim, u drugom dijelu bude se gosti predvođeni sjajnim Damirom Doborcem i preokreću rezultat u svoju korist, a u sami finiš susreta ulazi se na vodstvom Gradačca 25:24.

Domaći se nisu predavali, dolaze do izjednačenja, da bi u posljednjoj sekundi Tarik Žiga postigao pogodak za veliko slavlje "dječaka s Drine".

Najefikasniji u redovima Goražda bili su Ajdin Bukva sa devet, te Dinko Dedović sa šest golova, dok su Damir Doborac sa 10, te Slaven Šijaković i Almir Doborac sa po pet golova bili najefikasniji kod Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.