Od Banja Luke do krova Evrope i Olimpa

Legendarni Zlatko Saračević

Od Banja Luke do krova Evrope i Olimpa

Haris Zilić

Tužne vijesti su nam stigle iz Hrvatske, preminuo je legendarni Zlatko Saračević.

Legendarnom rukometnom treneru je pozlilo nakon derbija prvenstva Hrvatske, gdje je njegova Podravka sa 32:29 savladala Lokomotivu i došla na korak od naslova prvaka Hrvatske.

Saračević je proslavio trijumf, dao izjavu nakon utakmice, a zatim mu je pozlilo.

Hitna pomoć je došla, oživljavali su legendarnog trenera 40 minuta, ali srce nije izdržalo i preminuo je u bolnici.

Ovo je veliki šok za regionalni rukomet i sport.

Saračević je rođen 5. jula 1961. godine u Banja Luci. Karijeru je počeo u RK Borac, gdje se igrama profilisao u jednog od najboljih rukometaša na prostorima bivše Jugoslavije.

Nakon decenije provedene u Borcu igrao je za Medveščak, Nimes, Bordeaux, Istres, Creteil, Zagreb, Fotex i Zamet. Sa Medveščakom je osvojio i Kup Jugoslavije.

Trenersku karijeru počeo je u RK Zamet 2003. godine, a posljednjih sezona je bio u ženskom rukometu, gdje je odlično predvodio sa klupe tim Podravke, koji se takmiči u Ligi prvaka.

U igračkoj karijeri je sa Zagrebom dva puta bio prvak Evrope, a sa reprezentacijom Hrvatske Olimpijski prvak 1996. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi