Zmajice deklasirale Luksemburg i zakazale polufinale sa Estonijom
Zmajice ubjedljive i u trećem susretu

Bosna i Hercegovina nastavlja da "melje" na turniru u Tuzli

Zmajice deklasirale Luksemburg i zakazale polufinale sa Estonijom

E. Dindić, foto: E. Dindić

Treće kolo Women Challenge Trophy turnira za juniorke donijelo je duel reprezentacija Bosne i Hercegovine i Luksemburga. Na kraju ubjedljivu pobjedu slavila je domaća selekcija rezultatom 39:14 (18:11). 

Već u prvom poluvremenu reprezentacija Bosne i Hercegovine krenula je žestoko, te sa sjajnom odbranom iz brzih kontri kažnjavala ekipu Luksemburga. Nakon prvih 30 minuta naša selekcija imala je prednost od 18:11.

U nastavku susreta prava rapsodija naših rukometašica, a na golu brilijantna je bila Marijana Đenadija koja je naprosto zaključala svoj gol. Iz minute u minutu povećavala se prednost domaće reprezentacije, te na kraju i više nego uvjerljiva pobjeda, od velikih 39:14.

Zanimljivo činjenica, je da su prije svega zahvaljujući Đenadiji, koja je u drugom poluvremenu bila prava hobotnica naša selekcija primila samo tri gola.

Najefikasnija u našem sastavu su bile Anđela Boras i Andrea Soldo sa po 7 golova. Reprezentaciju Luksemburga predvodila Tania Soberano sa 4 gola, dok su Lena Kirtz i Lola Scheuren susret završile sa po 3 gola.

Polufinalna utakmica između Bosne i Hercegovine i Estonije na rasporedu je u subotu sa početkom u 18:30 h

Bosna i Hercegovina-Luksemburg 39:14(18:11)

Sudije: Zsofia Marton i Eszter Szabo (Mađarska) EHF delegati: Rositza Dimkova(Bugarska), Helmut Wille (Austrija).

Gledalaca: 480

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Bosna I Hercegovina: Petrović, Čurić 3, Kršić 6, Dautović 2, Soldo 7, Nikić 1, Arnautović, Lončar 2, Džakmić 1, Husičić 4, Đenadija, Boras 7, Perla 1, Mačak 4. Selektor: Kornelija Rajković-Leko

Luksemburg: Melchior, Kozar 1, Scheuren 3, Caruso, Parisot 1, Weis, Kirtz 3, Soberano 4, Jung 2, Frauenberg, Huremović, Melchior, Gran Selektor: Michel Scheuren

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi