Zrinjski prekinuo lošu seriju, Visočani slavili, poraz Bosne

Premijer liga za rukometaše

Zrinjski prekinuo lošu seriju, Visočani slavili, poraz Bosne

E. Škorić

U subotu navečer odgirao je pet susreta sedmog kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Rukometaši Zrinjskog prekinuli su negativan niz od tri vezana poraza, pa su u Lukavici sa 38:24 pobijedili domaću Slaviju. Do treće pobjede Plemiće su vodili Mladen Bošković i Vedran Delić.

U Doboju Sloga je bila bolja od sarajevske Bosne sa 24:22, dok je visočka Bosna sa 28:23 bila bolja od Dervente.

Najefikasniji u redovima Bosne Centrotrans je bio Imamagić sa sedam golova, a Burić i Harmandić su postigli po četiri. U narednom kolu Bosna Centrotrans gostuje kod Borca u Banja Luci.

U Kaknju je Maglaj slavio sa 38:32, dok je Konjuh pred svojim navijačima u Živinicama pobijedo Goražde rezultatom 33:24.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U timu Kaknja najbolji su bili Amar Amitović i Davor Živanić koji su postigli po sedam golova, dok je na drugoj strani Abdurahmanović postigao čak 12 golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi