Zrinjski saznao moguće protivnike u Challenge Cupu

Takmičenje započinju u trećem kolu

Zrinjski saznao moguće protivnike u Challenge Cupu

E. Ganibegović

EHF je nedavno odredio jakosne grupe za EHF Challenge Cup, a bh. predstavnik Zrinjski iz Mostara takmičenje će započeti u trećem kolu te bi eventualnom pobjedom ušao u osminu finala.

Mogući protivnici Zrinjskog su Lovćen (Crna Gora), Trepča (Kosovo), Parnassos Strovolou (Kipar), London GD HC (Engleska), PGU-Kartina TV Tiraspol (Moldavija), B.S.B. Batumi (Gruzija), Granitas Karys Kaunas (Litva) i HC Gomel (Bjelorusija). Prvi susreti na rasporedu su sredinom novembra 2017. godine. 

Riječ je o zanimljivim klubovima, zanimljiva gostovanja, a vjerujemo da kvalitetom, uz malo sreće u ždrijebu, Zrinjski može izboriti i osminu finala ovog takmičenja.

                                                                                                                                                                          

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako se u prvi mah činilo da će osvajač bh. Kupa domaće mečeve igrati u Širokom Brijegu ili Ljubuškom, dvorana Bijeli brijeg bi ipak, prema najavama, mogla biti spremna za Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi