Zrinjski siguran protiv Kaknja

Plemići lagano do pobjede

Zrinjski siguran protiv Kaknja

Rukometaši mostarskog HMRK Zrinjskog, nastavili su pobjednički niz. 

Nakon dvomeča s gruzijskim Batumijem u okviru EHF Challenhe Cupa, u grad na Neretvi stigli su rukometaši Kaknja. Sustet osmog kola Premijer lige za rukometaše prošao je u dominaciji domaćina, a sva neizvjesnost u ovoj utakmici nestala je nakon uvodnih 3:3, nakon čega su Plemići predvođeni fenomenalnim Delićem mirno i rutinski utakmicu priveli kraju konačnim rezultatom 40:28. Spomenuti, najbolji pojedinac susreta,Vedran Delić, uz 11 pogodaka, imao je nekoliko sjajnih poteza, takozvanih "šarafa", kojima je publiku dizao u noge, a gostujuće vratare bacao u očaj. 

Uz njega, kod domaćina su sjajni bili Vistorop s 8 i Kordić sa 6 golova, dok su kod Kaknja spomena bili vrijedni Amitović i Zvekić, svaki sa po 7 pogodaka.

HMRK Zrinjski : Džidić, Vistorop 8, Doko 2,Bošković 5, Delić 11, Lasić, Anđelić, Šunjić, Ivanović, Babić 4, Kozina, Marić, Kožulj, Kordić 6, Šoljić 4

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Kakanj: Tukulić, Sinanović3, Jovanović, Hadžić 1, Bevrnja, Hasibović, Bjelopoljak 4, Amitović 7, Živanić 4, Lilić, Sužanj, Zvekić 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi