Zrinjski uvjerljiv, Sloboda ostaje zakovana za dno

Premijer liga za rukometaše

Zrinjski uvjerljiv, Sloboda ostaje zakovana za dno

E. Škorić

Rukometaši Zrinjskog savladali su posljednjeplasiranu Slobodu u 16. kolu Premijer lieg BiH sa 34:22.

Obje ekipe se nalaze u opasnoj zoni i zato im je današnja utakmica bila jako važna. Na kraju, Zrinjski je pokazao da je puno kvalitetniji, pa je stigao do sigurne pobjede.

Nakon 10 minuta igre domaći su vodili 5:2, a u 17. minuti Plemići su vodili 8:4. Zrinjski je na poluvremenu imao plus tri (14:11).

Nastavak donosi još bolju igru Zrinjskog, koji je nakon 40-ak minuta vodio 25:16 i tu je bilo sve gotovo. Do kraja se stvari nisu drastično mijenjale, pa su tri boda ostala u Mostaru.

Pavlak sa 10, Sarajlić sa sedam i Bošković sa pet golova vodili su Zrinjski do pobjede, dok je Mujić kod gostiju postigao pet golova. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zrinjski je 11. na tabeli sada sa 16 bodova, no ostatak utakmica 16. kola tek treba da se odigra. Sloboda je zakovana za dno sa 10 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti