Na današnji dan počela lijepa rukometna priča u Bosni i Hercegovini

Sad je cilj plasman u Premijer ligu BiH

Na današnji dan počela lijepa rukometna priča u Bosni i Hercegovini

H. Zilić

ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje ove sezone ima cilj plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ekipa iz pomenute bh. čaršije sjajno radi i sa mlađim kategorijama gdje su osvajale razne titule na državnom i Međunarodnom nivou, a seniorke sada žele još jedan iskorak za ovaj klub čija je priča počela prija devet godina i može se smatrati jednom od najljepših u bh. rukometu.

Na današnji dan prije devet godina, ŽRK Sloga odigrao je prvu prijateljsku utakmicu. Utakmica je odigrana u Jablanici protiv ŽRK Neretva iz Jablanice.

Ovu utakmicu odigrali su kao sekcija MRK Sloga. Za ŽRK Sloga u tom meču nastupile su: Emina Ribić, Ilhana Jareb, Dželila Zukić, Džana Sofić, Samra Topčić, Lejla Hozić, Melisa Demirović, Aida Mršić, Lidija Đikić, Selma Hozić, Azra Crnica, Subhija Kadić, Emina Demirović, Amila Frlj. Treneri Irhad Ohran, Muamer Zukić. Trener golmana Enes Ajanović.

[facebook]https://www.facebook.com/132054850291727/photos/a.153106734853205/153107241519821/[/facebook]

Inače, Sloga je trenutni lider u Prvoj ligi FBiH, a proljetni dio otvorili su trijumfom u Mostaru protiv Lokomotive.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi