Gornji Vakuf lagano odbrojava, deset dana do utakmice sezone
FOTO: ŽRK Sloga/faceboook7Ajdin Bostan

Derbi Prve lige FBiH za rukometašice

Gornji Vakuf lagano odbrojava, deset dana do utakmice sezone

Haris Zilić

Naredni vikend bit će istinski rukometni prazni u čaršiji Gornji Vakuf-Uskoplje.

Tačnije, 23. aprila od 17 sati u okviru Prve lige FBiH za rukometašice derbi će odigrati ŽRK Sloga i RK Turbina Jablanica.

Pobjednik iz ovog meča napravit će ogroman korak prema plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U Gornjem Vakufu se već uveliko priča o ovom derbiju, čaršija odbrojava, iako je ostalo još deset dana, a domaće igračice bi eventualnim plasmanom u društvo najboljih ostvarile ogroman uspjeh, imajući u vidu da je klub osnovan prije deceniju i da su praktički počele trenirati na betonu dok nije sagrađena dvorana.

Sloga je poznata po sjajnom radu u omladinskim kategorijama gdje su u vrhu bh. rukometa, a sada seniroke imaju priliku za veliki rezultat.

Turbina također igra odličnu sezonu pa nema sumnje da nas u Gornjem Vakufu 23. aprila čeka istinski rukometni spektakl, a nije isključena mogućnost da na jednoj ženskoj utakmici u Bosni i Hercegovini tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi