Zulfić: Sigurno prolazimo dalje

Dinamo Bukurešt traži osminu finala Lige prvaka

Zulfić: Sigurno prolazimo dalje

Četiri najbolje plasirana tima slabijih grupa Lige prvaka proteklog su vikenda odigrali prve utakmice razigravanja za ulazak među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.

U grupama A i B, u kojima igraju velikani evropskog rukometa preostalo je još da se odigra jedno kolo, nakon čega će biti kompletirana lista učesnika osmine finala. Izuzmemo li ekipe iz slabijih grupa, još je ostalo da se vidi da li će tamo Montpellier ili Meshkov Brest.

U prvim susretim razigravanja Bjeringbro je bio uvjerljiv u gostima kod Wisle Plock, pa je nadomak ulaska među 16, a naš Muhamed Zulfić nada se da će tamo i njegov Dinamo iz Bukurešta.

Rumunski tim poražen je od Sportinga u gostima 31:32.

"Odigrali smo jako dobar susret, ali smo u finišu popustili odnosno napravili nekoliko tehničkih grešaka, pa smo poraženi. Ipak, smatram da smo ostvarili izuzetan rezultat pred revanš.", kazao je Zulfić novinaru SportSport.ba.

On svoj optimizam gradi osim na dobrom rezultatu i na činjenici da će biti paklena atmosfera.

"Već prije ove prve utakmice u subotu karte za revanš su rasprodane. Mi kada igramo atmosfera je uvijek užarena i to nam uvijek daje vjetar u leđa kada igramo kući. Malo ko se može pohvaliti takvom atmosferom. Mislim da smo bolji od Sportinga i da će im zadrhtati ruke."

Inače Zulfić je protiv Sportinga imao stopostotan učinak, postigao je tri gola iz tri šuta.

Revanš je 28. februara, Dok će Bjeringbro Silkeborg Wislu Plock ugostiti 3. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi