Baird na korak do senzacije: Selbyjevo iskustvo presudilo

Sjajan meč u osmini finala SP u snookeru

Baird na korak do senzacije: Selbyjevo iskustvo presudilo

Adnan Beganović

Nekadašnji svjetski prvak Mark Selby plasirao se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu u legendarnom Crucible Thetaru za nagradni fond od 1.5 miliona funti.

Fenomenalan meč u osmini finala su odigrali Mark Selby i 59. igrač na svjetskog rang listi Sam Baird, koji je pružio fenomenalan otpor favoriziranom Selbyju.

Nakon prve sesije rezultat je glasio 4:4, da bi u drugoj Selby zaigrao nešto bolje, pa je na pauzu otišao sa dva framea viška (9:7).

Sjajno je nekadašnji svjetski prvak otvorio i treću sesiju, dobio je dva framea za vodstvo 11:7 i tada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno. Međutim, tako nije mislio Baird koji uzastopno dobija četiri "traljava" framea i meču daje novu dozu neizvjesnoti.

No, u posljednja dva framea na velikim turnirima iskusniji Selby stvari preuzima u svoje ruke i stiže do pobjede (13:11) i plasmana u četvrtfinale.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi