Bingham preko Ebdona do osmine finala Svjetskog prvenstva

Bingham preko Ebdona do osmine finala Svjetskog prvenstva

A. Beganović

Nakon Marka Selbyja, Stephena Maguirea, Kyrena Wilsona i Ronnieja O'Sullivana plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru osigurao je i Stuart Bingham.

Svjetski prvak iz 2015. godine mnogo bolje je otvorio meč i poveo je 3:0, no svjetski prvak iz 2002. Peter Ebdon nije se predavao i uspio je smanjiti na 3:2. Međutim, do odmora je Bingham uz breakove od 74 i 122 poena osvojio dva framea za vodstvo 5:2.

Drugu sesiju bolje je otvorio Ebdon i smanjio je na 5:4 da bi u 10 frameu Bingham slavio rezultatom 62:61, iako je Ebdon imao prednost 61:0, za vodstvo od 6:4.

Nakon toga Bingham je osvojio još dva framea i može se reći da je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Mnogo uzbuđenja viđeno je i u pretposljednjem frameu kojeg je Bingham riješio u svoju korist rezultatom 77:74, a u osmini finala svjetski prvak iz 2015. igrat će protiv Kyrena Wilsona.

Svjetsko prvenstvo, 1. kolo:
Bingham - Ebdon 10:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi