Carter savladao Allena, zagarantovan spektakl u četvrtfinalu
Trump i Selby odmjerit će snage u četvrtfinalu turnira u Chetlenhamu

Osmina finala World Grand Prixa

Carter savladao Allena, zagarantovan spektakl u četvrtfinalu

Fantastični mečevi očekuju nas večeras i sutra u četvrtfinalu svjetskog Grand Prixa koji se trenutno odigrava u Chetlenhamu.

U osmini finala u jednom od zanimljivijih parova Ali Carter savladao je ove sezone fantastičnog Marka Allena 4:1. Kyren Wilson potvrdio je odličnu formu nakon osvajanja German Mastersa, savladavši Stewarta Binghama 4:0.

Mark Selby imao je 3:0 i sve je ličilo da će jako brzo završiti posao protiv Saengkhama, ali je ovaj dobio dva freama, pa je pod pritisak stavio svjetskog prvaka. Ipak slavio je Selby sa 4:2. Iznenađenje predstavlja ispadanje Maguira koji je izgubio 2:4 od Sijuna.

U ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

Trump - Ford 4:2

Hawkins - Fu 4:1

Guodong - Davis 4:1

Gilbert - Ding 4:0

U četvrtfinalu se sastaju:

Carter - Gilbert

Guodong - Sijun

Trump - Selby

Wilson - Hawkins

Nagradni fond iznosi 375.000 funti. Pobjednik ovoga rangirnog turnira inkasirat će 100.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi