Trump se poigrao sa O'Sullivanom i osvojio Masters

Nagradni fond 600.000 funti

Trump se poigrao sa O'Sullivanom i osvojio Masters

S. Mlaćo

Judd Trump osvojio je Masters koji se protekle sedmice igrao za nagradni fond od 600.000 funti. 

Trump je u finalu mnogo lakše od očekivanog savladao Ronnieja O'Sullivana. Slavio je Trump u finalu ovog prestižnog turnira rezultatom 10:4. Pitanje pobjednika riješeno je u prvoj sesiji kada je Trump napravio veliku prrdnost (7:1), da bi u drugoj sesiji samo rutinski meč priveo kraju.

"Judd je igrao vrhunski, nakon 7:1 nisam imao šta tražiti u meču. Ne znači mi ništa u ovom trenutku osvajanje turnira i mogu reći da sam uživao", nakon meča je rekao Ronnie, dok je Trump istakao:

"Pitao sam se da li ću ikada osvojiti ovaj veliki turnir. Uspjelo mi je. Bio sam opušten, igrao sam dobro. Protiv Ronnieja je svaki osvojen poen nešto sjajno i nakon 7:1 znao sam da ništa nije gotovo. Hvala publici, hvala mom bratu koji mi je velika podrška."

Na kraju dodajmo da je Trump osim prestižnog turnira zaradio i 200.000 funti te da je nakon UK Championshipa osvojio još jedan od tri najznačajnija turnira u snookeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi