Ding i O'Sullivan odigrali najbolju sesiju na turniru

Na odmor otišli pri rezultatu 4:4

Ding i O'Sullivan odigrali najbolju sesiju na turniru

A. Beganović

Prvu sesiju četvrtfinalnog meča Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru odigrali su Ding Junhui i Ronnie O'Sullivan.

Fenomenalnih osam frameova odigrali su Ding Junhui i Ronnie O'Sullivan, a na pauzu koja će trajati do 20 sati otišli su pri rezultatu 4:4.

Kineksi igrač je sjajno otvorio meč i sa tri velika breaka (71, 128, 71) stigao je do ogromne prednosti od 3:0. Međutim, peterostruki svjetski prvak brzo se uspio vratiti u meč.

Naredna tri framea osvojio je Ronnie, a u sva tri je pravio breakove veće od 50 poena (63, 99, 65). U sedmom frameu O'Sullivan je imao ogromnu prednost, no ostavio je priliku Dingu da ukoliko ubaci dvije crvene u kombinaciji sa crnom, te sve obojene kugle, stigne do poravnanja.

Kineski igrač je uspio to ostvariti, te je rezultat nakon što su kugle "nestale" sa stola glasio 69:69, pa je sudija morao vratiti crnu kuglu na stol, a u svojevrsnom doigravanju bolje se snašao Ding.

U osmom frameu Ronnie je ponovo napravio veliku prednost, no opet je dao priliku Dingu za "krađu", no na njegovu sreću kineski igrač nije istu iskoristio, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 4:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi