Prije 20 godina O'Sullivan je postao besmrtan

Najbrži maksimalni break svih vremena

Prije 20 godina O'Sullivan je postao besmrtan

A. Beganović

U Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru održava se Svjetsko prvenstvo u snookeru, a ljubitelji ovog sporta već sedam dana uživaju u sjajnim potezima najboljih svjetskih igrača.

Među njima je i po mnogima najbolji igrač svih vremena, iako nije najtrofejniji, Ronnie O'Sullivan. Ovaj fenomenalni snooker igrač jedini je sportista na svijetu koji je poznatiji u svijetu od sporta kojim se bavi, a zbog načina igre dobio je nadimak The Rocket.

Ronnie je i prije 20 godina bio na istom mjestu, a na današnji dan 1997. godine napravio je nešto što gotovo sigurno još dugo godina neće niti jedan snooker igrač.

Naime, u duelu sa Mickeom Priceom on je napravio najbrži maksimalni break u historiji ovog sporta. Za samo pet minuta i 20 sekundi Ronnie "raketa" je nanizao 147 poena.

Za one koji ne prate ovaj sport vrijeme od pet minuta i 20 sekundi ništa ne predstavlja, no ljubitelji snookera znaju da to danas izgleda kao nemoguća misija i pitanje je da li će iko ikada približiti se ovom rezultatu.

U video prilogu pogledajte ovaj trenutak koji je ispisao historiju ovog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi