Fenomenalni Higgins već slavi plasman u finale

Nakon tri sesije vodi sa 16:8

Fenomenalni Higgins već slavi plasman u finale

Škotlanđanin John Higgins praktično je osigurao plasman u finale Svjetskog prvenstva u snookeru koje se održava u Birminghamu.

Higgins nakon tri odigrane sesije vodi sa 16:8 protiv Barryja Hawkinsa i večeras mu je potreban samo jedan frame da pobijedi u ovom polufinalu.

Sjajni Higgins je nakon dvije sesije vodio sa 10:6, a jutros je pregazio Hawkinsa i u trećoj sesiji je slavio sa 6:2.

Na početku treće sesije Hawkins je smanjio na 10:7, ali je potom Higgins ušao u fenomenalnu seriju i osvojio šest frameova uzastopno te poveo sa 16:7. Imao je priliku Škotlanđanin osigurati pobjedu i slobodno večer, ali je u posljednjem frameu treće sesije Hawkins brejkom od 58 smanjio rezultat na 16:8 i ipak sačuvao kakvu-takvu nadu da može do finala, iako je i sam vjerovatno svjestan da je ta priča gotova.

Posljednja, četvrta sesija meča Higgins - Hawkins igra se večeras od 20 sati.

Podsjetimo, drugi finalista Svjetskog prvenstva u snookeru bit će pobjednik duela Selby - Ding.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi