Higgins u snooker klasiku očitao lekciju O'Sullivanu

Poznati svi polufinalisti Scottish Opena

Higgins u snooker klasiku očitao lekciju O'Sullivanu

A. Beganović

U polufinalu Scottish Opena, rangirajućeg snooker turnira koji se igra u Emirates Areni u Glasgowu za nagradni fond od 366.000 funti igrat će John Higgins, Marco Fu, Judd Trump i Yu Delu.

U snooker klasiku četverostruki svjetski prvak John Higgins bio je bolji od peterostrukog svjetskog prvaka Ronnieja O'Sullivana (5:2). Od samog početka meča Higgins je konce igre držao u svojim rukama. Poveo je 2:0 i do kraja prednost nije ispuštao, a ovo je bio njihov 53. zvanični meč nakon kojeg Ronnie još uvijek ima prednost (28:25).

Marco Fu nastavio je sa dobrim igrama. U četvrtfinalu je bez većih problema savladao Marka Davisa. Slavio je Fu sa 5:1 uz jedan trocifreni break od 132 poena u četvrtom frameu.

Zanimljiv meč odigrali su Judd Trump i Robert Milkins. Nakon prvih šest frameova rezultat je glasio 3:3, da bi naredna dva osvojio Trump za trijumf 5:3.

Samo jedan četvrtfinalni meč i to onaj između Yu Delua i Liang Wenba. Delu, inače 57. nositelj turnira poveo je 3:0, no deveti nositelj se nije predavao i uspio je izjednačiti na 3:3.

Sedmi frame dobija Delu, a osmo Wenbo pa je odluka o pobjedniku pala u devetom frameu u kojem se bolje snašao slabije plasirani igrač na rang listi. Delu.

U polufinalnim mečevima koji su na programu sutra sastaju se Tramp i Higgins, te Delu i Fu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi