Hamilton bolji od Binghama, O'Sullivan kao iz najboljih dana

Players Champioship

Hamilton bolji od Binghama, O'Sullivan kao iz najboljih dana

A. Beganović

Velški Llandudno domaćin je rangirajućeg snooker turnira Players Championshipa u kojem učestvuje 16 najboljih igrača u proteklih godinu dana, a nagradni fond turnira je 350.000 funti.

Titulu brani Mark Allen koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Rickyja Waldena rezultatom 10:6 po frameovima, a danas su odigrana i prva dva meča na turniru.

Plasman među osam najboljih osigurali su Ronnie O'Sullivan, te Anthony Hamilton koji je nedavno osvojio German Masters, inače prvi rangirajući turnir u svojoj karijeri.

Hamilton je u osmini finala razbio 4. nositelja, Stuarta Binghama, rezultatom 5:1 po frameovima, a u prvom frameu je napravio break od 131 poena što je dosad najveći break na turniru.

Sjajnu partiju večeras je pružio O'Sullivan. Legendarni Ronnie igrao je kao u najboljim danima, tako da njegov dobar prijatelj Liang Wenbo nije imao nikakvih šansi za pobjedu. Ronnie je slavio rezultatom 5:1 uz dva trocifrena breaka (118, 101).

U četvrtfinalu će O'Sullivan igrati protiv boljeg iz duela Judd Trump - Mark King, dok će se Hamilton u narednoj rudni sastati sa pobjednikom meča Ding Junhui - John Higgins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi