Hawkins specijalist za Crucible, Wilson izbacio dežmekastog Allena

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Sheffieldu

Hawkins specijalist za Crucible, Wilson izbacio dežmekastog Allena

Barry Hawkins je peti put od 2013. izborio polufinale Betfred Svjetskog prvenstva u snookeru pobijedivši Ding Junhuia 13:5.

Svjetski broj šest je ispalio dva centuryja i osam breakova preko 50 u pobjedi nad trećim nosiocem Dingom. Odlični 39-godišnji londonski snooker igrač u polufinalu će odmjeriti snage sa Markom Williamsom ili Ali Carterom na 33 framea, u četvrtak, petak i subotu.

Specijalista za Crucible dobio je 18 mečeva na čuvenom poprištu najznačaknijeg turnira sezone, od 2013. godine. Nijedan drugi igrač nije dobio toliko mečeva tokom istog perioda, uključujući i prethodnog šampiona Marka Selbyja. To je izvanredan podvig za igrača koji je u prvih pet nastupa uvijek gubio u prvom kolu.

On je vodio 11:5 protiv najboljeg kineskog igrača uoči današnje posljednje sesije, a okončao je partiju breakom od 117.

"Malo je stvarno nadrealno. Očekivao sam izuzetno težak susret protiv Dinga, ali sam dobio malo zamaha i pobijedio ga lakše od očekivanog, 13:5 je odličan rezultat", kazao je Hawkins i dodao:

"Mark Williams i Ali Carter su odlični igrači. Ali ima odličan turnir, pobijedio je Ronniea O'Sullivana i odlično igra. Mark Williams je imao sezonu svog života. Bit će stvarno teško protiv bilo kog igrača."

Polufinale je obezbijedio i ove sezone odlični Kyren Wilson, koji nije bio nimalo manje uvjerljiv protiv dežmekastog Marka Allena. Bilo je identičnih 13:5. Wilson se Allenu na taj način osvetio za poraz na Mastersu u januaru izborivši prvo polufinale u svojoj karijeri.

U međuvremenu, John Higgins i Judd Trump odigrali su finiš druge sesije za blokbuster. Nakon vodstva od 7:3 za Trumpa, Higgins je preokrenuo na 8:7, ali je sesija okončana ničijom prednošću. Odlučujuća sesija igra se večeras.

Top Komentari

Korisnik
DEŽMEKASTOG???????????????? Ko tebe zaposli kvazi novinarčiću
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi