Kyren Wilson ušao u historiju

Završen German Masters

Kyren Wilson ušao u historiju

Kyren Wilson pobijedio je Davida Gilberta 9:7 u uzbudljivom finalu D88.com German Mastersa, osvojivši svoj drugi naslov ove sezone i treći u karijeri.

Wilson je pokazao svoju žestoku natjecateljsku crtu i smirenost pod pritiskom u završnoj fazi, posebno u 14. freamu kada je briljantno počistio stol.

Ovaj 27-godišnjak iz Ketteringa odnio je kući trofej i glavnu nagradu od 80.000 funti te se pomjerio za jedno mjesto više na svjetskoj listi, pa je sdada osmi.

Također, on je postao jedan od 26 igrača u povijesti snookera koji su osvojili tri ili više naslova, a sada stoji uz Marka Fua, Rickyja Waldena, Paula Huntera, Barryja Hawkinsa i Jamesa Wattana na popisu svih vremena.

Prošle godine u ovo vrijeme, nakon niza razočaravajućih poraza, Wilson je bio u opasnosti da ga proglase "gotovim čovjekom", ali je odlučno odgovorio na sve kritike dobrim partijama i osvajanjem dva ranghirna turnira ove sezone.

Interesantno je i da je on prvi igrač s "Deutschland Doubleom", osvojio je naime dva naslova u Njemačkoj u istoj sezoni, jer je prethodno pobijedio na Paul Hunter Classicu u Fürthu.

Gilbert se nadao da će u ovome finalu imati treću sreću, jer je izgubio prethodna dva, ali nije bila.

Ovaj poraz neće mu biti tako težak kao u finalu Yushan World Opena kada je vodio 9:5 protiv Marka Williamsa, izgubivši 10:9, jer je ovaj put napravio samo nekolicinu pogrešaka.

Gilbert se sa 19. popeo na 17. poziciju, povećavajući svoje nade da će biti među 16 uoči Svjetskog prvenstva u aprilu.

Top Komentari

Forster
Čuliću, nemoj ti oko snookera više ništa pisati, nije to za tebe...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti