Maksimalni brejk za Engleza: Cardiff se naklonio Wilsonu
Foto: Screenshot

U prvom kolu Welsh Opena

Maksimalni brejk za Engleza: Cardiff se naklonio Wilsonu

Kyren Wilson je u prvoj rundi Welsh Opena koji se održava u Cardiffu do vodstva od 1:0 protiv Jacksona Pagea došao u velikom stilu.

Odmah u prvom potezu je ubacio crvenu kuglu, da bi nastavio u sjajnom ritmu, odigrao perfektan frejm i stigao do maksimalnog brejka od 147.

Pageu nije preostalo ništa već da gleda svog protivnika i njegov fantastični frejm.

Ovo je bio drugi maksimalni brejk u karijeri za Wilsona i peti uopšte ove sezone.

Na Welsh Openu nema određenog bonusa za maksimalni brejk od 147, ali ukoliko ih se tokom sezone skupi 20 - igrači koji su iste ostvarili će podijeliti bonus od milion funti.

Ipak, za sada se takav razvoj situacije čini teškim. Tek je pet maksimalnih brejkova viđeno, a "World Championship" završava u maju.

Inače, Wilsonov maksimalni brejk sa Welsh Opena je 156. u profesionalnom snookeru od prvog kojeg je ostvario Steve Davis 1982. godine.

Treba naravno istaći i da je Wilson u konačnici savladao Pagea sa 4:3, te da će u drugom kolu Welsh Opena igrati protiv Liama Highfielda.

Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg Welsh Opena je 405.000 funti, dok će osvajač kući odnijeti 70.000.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti