Mario-Željo Milošević neprikosnoven u BiH
MIlošević (u sredini) završio je ispred Mekića (lijevo) i Terzića (desno), no svi će uz četvrtoplasiranog Kovačevića u Sofiju na EP

Okončana Calsberg Snooker Liga

Mario-Željo Milošević neprikosnoven u BiH

Mario-Željo Milošević treći put uzastopno osvojio je titulu prvaka BiH u snookeru, savladavši u finalu Grand Mastersa Emira Mekića 5:0. 

Mladi igrač iz Sarajeva obezbijedio je tako nastup na Evropskom prvenstvu u Sofiji. Tamo će igrati četiri najbolje plasirana igrača ove sezone, osim Miloševića i Mekića, put Bugarske će četvorostruki bh. prvak Kenan Terzić te Tuzlak Edin Kovačević.

Takmičenje se održava od 9. do 16. februara, a troškove nastupa naših predstavika plaća naš Savez. Milošević će, obzirom da ispunjava uvjete, učestvovati i na omladinskom EP (do 21 godine), a troškove snosi Vlada KS.

"Što reći, a ne ponavljati se svake godine. Hvala svima koji su omogućili ovaj uspjeh i sve druge u protekle tri godine. Hvala prije svega treneru, bratu, legendi i velikom prijatelju Zijadu Redžiću koji je od samog početka bio uz mene te mi pružio sve kako bih postao to što jesam. Bez tebe ništa ne bi bilo moguće i do neba ti hvala na svemu što si mi pružio te se nadam da sam uspjesima barem malo opravdao pruženo.

Naravno od srca hvala i Ameru Sinanoviću na prepoznatoj mojoj ljubavi i strasti prema snookeru i podršci bez koje bi bilo mnogo teže. Hvala i svoj raji iz kluba Union Jack koje je mnogo da ih sve ne mogu nabrojati i koja mi je i u Tuzli pružala podršku pa i na 0:3 kada sam igrao očajno. Hvala velika i Vedranu Kolovratu na svim uloženim satima i danima u rješavanju mnogih problema za koje sam mislio da su nerješivi u pojedinim momentima. Bez tebe ne bih psiholoski bio ni upola jak koliko sam sada niti bih pronalazio snagu boriti se i vraćati ali i uživati u snookeru", napisao je Mario-Željo na svome Facebook profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi