Mark Selby došao do historijskog maksimalnog breaka u finalu Svjetskog prvenstva
Historijski trenutak za svijet snookera na Svjetskom prvenstvu. Mark Selby je vlasnik prvog maksimuma u finalu (Foto: Screenshot)

Prvi u historiji

Mark Selby došao do historijskog maksimalnog breaka u finalu Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Mark Selby i Luca Brecel bore se za titulu prvaka svijeta u snookeru. Trenutno fenomenalni Belgijanac Brecel ima prednost od 9-7, ali Selby je taj koji je ispisao historiju finala maksimalnim breakom u finalu.

Mark Selby gubi u finalu prvenstva svijeta od Luce Bercela. Sesija u Crucible teatru trenutno traje i Brecel ima vodstvo od 9-7, ali Mark Selby je izveo historijsko dostignuće.

Selby je u posljednjem frameu uspio doći do maksimalnog breaka. Tako je postao prvi čovjek kojem je to pošlo za rukom u finalu svjetskog prvenstva.

Brojni velikani su igrali finala. Ipak, do danas niko nikad ovo nije uspio napraviti u velikom finalu i Mark Selby ulazi u historiju.

Kakvo je ovo dostignuće jasno pokazuju reakcije stručnih komentatora u Crucible teatru.

Oglasi

"Ovo je nešto nevjerovatno. Veliko dostignuće", poruka je prvaka svijeta iz 1997. godine Kena Dohertyja koji dodaje.

"Ovo je magičan trenutak. Kako magično finale imamo. Jednostavno nije moglo obolje, publika je na nogama", govori Doherty.

Selbyju je ovo bio peti maksimalni break u karijeri, a na prvenstvima svijeta ih je bilo tek 13 do večeras.

Mark Selby bi bi u slučaju preokreta došao do pete titule prvaka svijeta i za mnoge je on među pet najboljih igrača snookera svih vremena.

Pogledajte ovaj maksimalni break i uživajte u čaroliji fenomenalnog Marka Selbyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi