Markovi konaci: Williams u trileru eliminirao Selbyja
Mark Williams je posljednjni igrač koji je u jednoj sezoni osvojio Triple Crown

Počeo Masters u Londonu

Markovi konaci: Williams u trileru eliminirao Selbyja

Alexandra Palace u Londonu svakog je januara poprište turnira 16 najboljih igrača snookera. To je zapravo najznačajniji pozivni turnir u kalendaru.

Dafabet Masters drugo je po renomeu snooker takmičenje na kojem se može učestvovati, nakon Svjetskog prvenstva u Crucible Taeatru u Shefildu, a s UK Championshipom koji se igra u Barbican Centru u Yorku čini Triple Crown, trolist najvećih turnira.

Samo deset igrača dosad osvajalo je sva tri turnira: Steve Davis, Terry Griffiths, Alex Higgins, Stephen Hendry, John Higgins, Mark Williams, Ronnie O'Sullivan, Neil Robertson, Mark Selby and Shaun Murphy.

Na Mastersu tradicionalno učestvuje samo 16 igrača, prvi put je odigran 1975. i nije rangirni turnir iako je drugi najprestižniji.

Aktuelni prvak je Ronnie O'Sullivan, a ove godine već nakon prvog kola od takmičenja se oprostio drugi igrač svijeta Mark Selby, trostruki osvajač Mastersa.

U predivnom meču, svojevrsnom trileru savladao ga je Mark Williams sa 6:5 i sve se pitaju da li je njegova forma dovoljna da i on po treći put postane prvak.

Williams je zapravo posljednji igrač koji je u jednoj sezoni osvojio tri najveća turnira, bilo je to 2003. (prije njega to je pošlo za rukom samo Stevena Hendryju u dva navrata i Steveu Davisu).

U drugom meču osmine finala, Mark Allen bio je bolji od mladog belgijskog predstavnika Luce Brecela 6:3.

Ostali parovi osmine finala: Ronnie O'Sullivan - Marco Fu, Ryan Day - Ding Jinhui, John Hihggins - Anthony McGill, Judd Trump - Liang Wenbo, Shaun Murphy - Ali Carter, Barry Hawkins - Kyren Wilson.

Do nedjeljnog finala svaki dan su na programu dva meča.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi