Selby i Higgins za naslov najboljeg na svijetu

Svjetsko prvenstvo u snookeru

Selby i Higgins za naslov najboljeg na svijetu

M. Šljivak

Mark Selby i John Higgins plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva u Snookeru.

Prvorangirani igrač na svjetskoj listi Mark Selby uz dosta muke je u polufinalu pobijedi Kineza Dinga Junhuija i to 17:15 po frameovima.

Pet sedija je donijelo veliku borbu. Ding je imao prednost nakon prve (5:3), ali je potom Selby preuzeo igru u svoje ruke. Konačno, nakon dosta uzbuđenja, danas je Selby uspio da završi posao i da slavi sa 17:15.

S druge strane John Higgins je potpuno dominirao protiv Barryja Hawkinsa. Slavio je na kraju sa 17:8, pa će se na kraju naći nasuprot najboljeg snooker igrača svijeta u ovom trenutku.

Selby je stigao do svog trećeg finala u četiri godine, gdje brani titulu od prošle godine.

Ovo će biti repriza finala iz 2007. godine kada je pobjedu odnio Higgins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi