Milošević završio nastup na Evropskom prvenstvu U21

Ispao u knock-out fazi

Milošević završio nastup na Evropskom prvenstvu U21

Mario-Željo Milošević može biti zadovoljan nastupom na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Sofiji. U svome prvom učešću ostvario je plasman u knock-out fazu ubilježivši sve skupa u pet mečeva tri pobjede i dva poraza.

"S obzirom da mu je ovo prvo ovakvo iskustvo, njegov nastup može biti ocjenjen zadovoljavajućim. Prošao je grupnu fazu, a onda tamo ostanu najbolji. Što se god još napravi dodatno, predstavlja veliki uspjeh", kaže njegov trener Zijad Redžić.

Milošević je u prvom meču savladao Miloša Popovića iz Slovačke sa 3:1. U drugom je dobio Maxa Nettletona iz Švedske 3:0, a onda je poražen od Briana Ochioskog (Francuska) sa 0:3. U četvrtom meču bio je bolji od Škota Deana Younga 3:0, da bi nastup okončao porazom 1:4 od Sybrena Sokolowskog (Belgija).

Milošević, ipak nije završio sve svoje obaveze u Sofiji. U petak naime počinje seniorsko juniorsko prvenstvo koje su osim njega kao državnog prvaka, obezbijedili još i Emir Mekić, Kenan Terzić te Edin Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi