Mrtva trka Selbyja i Dinga, Higgins blizu finala

Svjetsko prvenstvo u snookeru

Mrtva trka Selbyja i Dinga, Higgins blizu finala

Mark Selby i Ding Junhui završili su treću sesiju polufinala Svjetskog prvenstva, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 12:12.

Nakon prve sesije Ding je vodio sa 5:3, da bi u drugoj Selby stigao do preokreta i vodstva od 9:7. Večeras je odigrana treća sesija nakon koje je rezultat izjednačen (12:12), pa tako ova dva majstora snookera još uvijek imaju podjednake šanse za plasman u finale i sve ukazuje na to da će odlučivati nijanse.

U osam frameova treće sesije viđena su tri trocifrena brejka. Selby je poveo sa 10:7 nakon brejka od 128, da bi Ding u velikom stilu završio večer i dva posljednja osvojena framea bili su brejkovi 117 i 128, kojim je stigao do poravnanja.

Odlučujuća, četvrta sesija zakazana je za sutra (subota) u 15:30, nakon koje će biti poznat prvi putnik u finale.

U drugom polufinalnom meču, John Higgins nakon dvije odigrane sesije vodi sa 10:6 protiv Barryja Hawkinsa. Do sada je jedini trocifreni brejk napravio Hawkins (115) u 12. frameu.

Ovaj meč nastavlja se sutra od 11 sati, dok je četvrta sesija na rasporedu s početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi