Selby slavio u Pekingu i najavio pohod na svjetsku titulu

Četvrti naslov u sezoni

Selby slavio u Pekingu i najavio pohod na svjetsku titulu

A. Beganović

Najbolji snooker igrač na svijetu, Mark Selby, slavio je na rangirajućem turniru China Openu, a osvojivši isti osvojio je 85.000 funti.

U finalnom meču snage su odmjerili Mark Selby i Mark Williams, a svjetski broj jedan slavio je rezultatom 10:8 po frameovima. Williams je u sami finiš meča ušao sa vodstvom 8:7, no Selby je sjajno odigrao u posljednja tri framea i zasluženo je slavio.

Svjetski broj jedan je tako stigao do jedanaestog naslova na rangirajućim turnirima i četvrtog u sezoni tako da je glavni favorit na Svjetskom prvenstvu koje počinje u srijedu kvalifikacijskim mečevima.

S druge strane, Williams osim što je ostao bez naslova ostao je i bez direktnog plasmana u 1. kolo Svjetskog prvenstva i ukoliko se želi pojaviti u Crucible Theatru morat će pobijediti u tri kvalifikacijska meča.

"Obojica smo odigrali dobar meč. Niti jedan nije pravio mnogo grešaka i samo nekoliko kugli odlučilo je pobjednika. U Shefieldu na Svjetskom prvenstvu ću dati sve od sebe. Pobjeda u Kini me puni samopouzdanjem, iako treba znati da na Svjetskom prvenstvu igra mnogo dobrih igrača koji žele osvojiti titulu", izjavio je Selby.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi