Neil Robertson u sjajnom meču savladao Stuarta Binghama i osvojio Welsh Open
Neil Robertson je cijeli turnir odigrao na visokom nivou

Australac zasluženo stigao do naslova

Neil Robertson u sjajnom meču savladao Stuarta Binghama i osvojio Welsh Open

S. Pašalić

Neil Robertson novi je prvak Welsh Opena.

Australac je u sjajnom meču punom preokreta pobijedio Stuarta Binghama sa 9:7. Robertson je cijeli turnir odigrao sjajno i zasluženo je slavio i u finalu.

Robertson je krenuo dobro u meč i bez većih problema osvojio prvi frame. Drugi frame je također otišao na stranu Australca, ovaj put na malo teži način ali je bilo 2:0 za Robertsona.

Treći frame je mogao otići na obje strane, ali na kraju ipak Bingham osvaja svoj prvi frame i smanjuje na 2:1. U narednom frameu se desila slična situacija, ali ovaj put Robertson je imao malo više sreće i dolazi do vodstva od 3:1.

Robertson osvaja i peti frame na puno lakši način i povećava vodstvo, a idući frame je otišao na stranu Binghama pa je ponovo bio na dva framea zaostatka, rezultat je bio 4:2.

Sedmi frame bez puno problema osvaja Robertson i odlazi na 5:2, a naredni frame je bio i frame u kojem smo vidjeli i jedini century u meču koji je ostvario Bingham sa 102 poena i ponovo smanjio na 5:3.

Deveti frame je donio veliku borbu, a njega je na kraju osvojio Robertson kao i naredni frame pa je stigao do vodstva od 7:3. Bingham zatim odličnom igrom osvaja naredna četiri framea i stiže na 7:7 i činilo se da bi mogao stići do velikog preokreta.

Ipak, Robertson se uspio psihički vratiti u meč i osvajanjem naredna dva framea dolazi do velike pobjede i naslova prvaka Welsh Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi