Stuart Bingham i Neil Robertson će igrati u finalu Welsh Opena
Bingham je prvi završio svoj posao protiv Joea O'Connora

Dva igrača koji i igraju najbolji snooker na ovom turniru

Stuart Bingham i Neil Robertson će igrati u finalu Welsh Opena

S. Pašalić

Stuart Bingham i Neil Robertson plasirali su se danas u finale Welsh Opena.

Stuart Bingham je prvi osigurao mjesto u finalu pobjedom protiv Joea O'Connora sa 6:2. Prvi frame je osvojio Bingham i poveo sa 1:0, da bi O'Connor u narednom frameu koji je mogao otići na obje strane uspio osvojiti ovaj frame i izjednačiti na 1:1.

Bingham je zatim osvojio dva vrlo sigurna framea i poveo sa 3:1, a O'Connor je osvojio naredni frame i ponovo smanjio zaostatak, ovaj put na 3:2. Naredna tri framea je Bingham osvojio bez puno problema i plasirao se u finale turnira.

Neil Robertson je u drugom meču stigao do ubjedljive pobjede od 6:0 protiv Iranca Hosseina Vafaeija. Australac je bio jako siguran za stolom i praktično nije pružio niti jednu priliku Vafaeiju te se ekspresno plasirao u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi