O'Sulivan "naružio" Lisowskog, antologijski povratak Maguirea

UK Championship

O'Sulivan "naružio" Lisowskog, antologijski povratak Maguirea

Jedan od najznačajnijih rangirajućih snooker turnira, UK Championship, ulazi u samu završnicu.

U Barbican centru u Yorku jučer su odigrana četiri meča osmine finala, a čak tri su odlučena u posljednjem, jedanaestom frameu.

Jedino se aktuelni osvajač UK Championshipa, Ronnie O'Sullivan, bez većih problema plasirao u četvrtfinale. Ronnie je loše otvorio meč sa Jackom Lisowskim koji je dobio prvi frame, no nakon toga meč je bio jednosmjerna ulica.

Ronnie je zaigrao onako kako zna, još uvijek neiskusnom Lisowskom su drhtale ruke, pa je konačnih 6:1bila neminovnost.

U preostala tri meča viđeno je mnogo uzbuđenja. Stephen Maguire je rezultatom 6:5 savladao Marka Williamsa iako je imao zaostatak od četiri framea (0:4).

Podvig Marka Allena

Fantastičnu partiju odigrali su Mark Allen i Neil Robertson. Gledaoci u Barbican centru su mogli uživati, a na kraju je slavio Allen (6:5). Zanimljivo je to da je Robertson čak tri framea dobio sa jednim poenom razlike (63:62, 64:63, 63:62), te da je Allen sa dva trocifrena breaka (102 i 114) u finišu uzeo dva framea za pobjedu 6:5.

Allen, aktuelni osvajač Mastersa, tako je prvi put u pet godina uspio ostvariti plasman u četvrtfinale.

Uzbuđenja nije nedostajalo niti u meču Toma Forda i najprijatnijeg iznenađenja Lu Ninga. Nijedan igrač nije uspio da tokom meča stekne prednost od dva framea, a na kraju se radovao Ford koji je uspio u finišu uvezati dva framea za pobjedu 6:5.

Podsjetimo, titulu prvaka brani O'Sullivan, a nagradni fond turnira je 850.000 funti s tim što će pobjedniku pripasti 170.000.

UK Championship, osmina finala:

O'Sullivan - Lisowski 6:1
Maguire - Willimas 6:5
Allen - Robertson 6:5
Ford - Ning 6:5

Danas su na programu preostala četiri meča osmine finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi