O'Sullivan se iskalio na nedoraslom Kinezu

O'Sullivan se iskalio na nedoraslom Kinezu

Jedan od tri najznačajnija turnira u snooker svijetu, Pored Svjetskog prvenstva i Mastersa, UK Championship došao je do faze šesnaestine finala. Još uvijek se igra na šest dobivenih frameova.

UK Championship ove je godine, kao i prethodnih okupio 128 najboljih igrača snookera i onih koji su tamo dospjeli putem kvalifikacija, a nakon što se dobro napatio u jučerašnjem meču 1/32 finala, protiv Kena Dohertyja, dobivši 6:5 i to nakon što je gubio 1:4, Ronnie O'Sullivan danas je iskalio sav bijes nad Kinezom, Youelongom Zhouom.

Savladao ga je, a da nije izgubio ni frame, završivši meč prije svih ostalih takmičara koji su igrali od 14 sati. U prvom frameu Zhou je vjerovatno dobro iznervirao Ronniea, kada je pokušao sustići 50 poena razlike dok su na stolu bila 42 poena, pa je vjerovatno i to doprinijelo razjarenošću snooker legende.

U večernjem terminu na programu su četiri susreta od kojih se izdvaja duel Maguirea i Cartera. Sutra je nastavak šesnaestine finala. Branilac naslova je O'Sullivan, a nagradni fond drugog najboljeg rangirajućeg turnira je 850.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi