O'Sullivan bez odgovora na igru fenomenalnog Dinga

Higgins prottiv Wilsona ima veliku prednost

O'Sullivan bez odgovora na igru fenomenalnog Dinga

A. Beganović

Drugu sesije mečeva četvrtfinala Svjetskog prvenstva u snookeru odigrali su Ding Junhui i Ronnie O'Sullivan, te John Higgins i Kyren Wilson, a na odmor pred posljednju sesiju koja je na rasporedu sutra, sa ogromnim prednostima otišli su Ding i Higgins.

Peterostruki svjetski prvak Ronnie O'Sullivan nije imao odgovor na fenomenalnu igru kineskog igrača u drugoj sesiji.

Ding je prije svega sjajnim dalekim udarcima razoružao O'Sullivana kojem ništa nije polazilo za rukom i u momentima kada mu je Ding pružao šansu za nešto više.

Vodio je Ding 10:5 uoči posljednjeg framea u kojem je Ronnie napravio trocifreni break od 104 poena, te je tako smanjio na 10:6, no s obzirom da se igra do 13 dobijenih frameova i na fenomenalnu formu Dinga, teško da će se peterostruki prvak uspjeti vratiti u meč.

Još veću prednost od Dinga u drugoj sesiji stekao je višestruki svjetski prvak John Higgins. Njegov protivnik, još uvijek neiskusni 26-godišnji Wilson nije ponovio igru iz prva dva kola tako da se nalazi pred ispadanjem.

Higgins je u drugoj sesiji napravio dva trocifrena breaka i to u prvom frameu druge sesije od 129 poena, te u petom od 135 poena.

Dodajmo i da su prve sesije svojih mečeva odigrali Mark Selby i Marco Fu (6:2), te Barry Hawkins i Stephen Maguire (5:3).

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Ding - O'Sullivan 10:6

Higgins - Wilson 11:5

Selby - Fu 6:2

Hawkins - Maguire 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti