O'Sullivan odbio sve napade Maguirea i izborio svoje sedmo finale
Foto: Screenshot

UK Championship

O'Sullivan odbio sve napade Maguirea i izborio svoje sedmo finale

Ronnie 0'Sullivan je došao do novog, svog sedmog, velikog finala UK Championshipa savladavši u polufinalu Stephena Maguirea rezultatom 6:4.

Petostruki osvajač UK Championshipa Roonie O'Sullivan je odlično otvorio duel sa Maguireom, pa je sjajnom igrom došao do vodstva od 4:0.

Ipak, Maguire je u nastavku pokušao doći do spektakularnog povratka u meč, a iako je uspio drastično smanjiti deficit i doći do 5:4, nije mogao više.

Legednarni O'Sullivan je odlučio da privesti meč kraju, što se i desilo.

O'Sullivan će u velikom finalu odmjeriti snage sa boljim iz drugog polufinalnog duela između Shauna Murphyja i Ryana Dayja.

"Vratio se, ali imao sam sreće jer sam vam imao vodstvo od 4:0. Nije iskoristio nekoliko prvih frejmova, a ja sam uspio ostati u dobrom ritmu. Sretan sam što sam došao do još jednog finala", poručio je nakon meča O'Sullivan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi