Ovacije za šampiona: O'Sullivan očitao lekciju Selbyju

Ronnie prvi polufinalist Mastersa

Ovacije za šampiona: O'Sullivan očitao lekciju Selbyju

Adnan Beganović

Ronnie "raketa" O'Sullivan prvi je polufinalist Mastersa koji se igra u Londonu u legendarnom Alexandra Palaceu za nagradni fond od 600.000 funti.

Iako se od profesionalnog igranja snookera praktično odmarao osam mjeseci, u dva meča odigrana u Alexandra Palaceu, Ronnie O'Sullivan je ustvari pokazao zbog čega ga smatraju najboljim igračem svih vremena.

Na otvaranju Mastersa u jako neizvjesnom meču Ronnie je savladao Marka Williamsa, a do pobjede je stigao u posljednjem 11. frameu (6:5). U četvrtfinalu ga je očekivao duel sa Markom Selbyjem, trenutno svjetskim brojem jedan i igračem koji je u 1. kolu sa maksimalnih 6:0 po frameovima savladao Rickyja Waldena.

Sjajno je O'Sullivan otvorio meč i nakon odigrana četiri framea stigao je do vodstva 3:1. Uspio je Selbi osvojiti peti frame i smanjiti na 3:2, ali onda Ronnie uzastopno osvaja još dva framea za veliku prednost od 5:2. 

Svjetski broj jedan u osmom frameu je odigrao dosta dobro i smanjio je na 5:3, a u istom ritmu je nastavio i u devetom frameu. Poveo je Selby 70:0, ali onda je kod frame kugle napravio grešku i pružio je priliku O'Sullivanu. Najomiljeniji snooker igrač na svijetu uz nekoliko fenomenalnih poteza uspio je nadokanditi minus od 70 poena i deveti frame je riješio u svoju korist sa jednom od najvećih "krađa" framea u aktuelnoj sezoni.

U polufinalu će O'Sullivan igrati protiv boljeg iz duela Johna Higginsa i Stuarta Binghama, dok će drugi polufinalni par činiti bilji iz duela Marka Allena i Barryja Hawkinsa, te Judda Trumpa i Neila Robertsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi