Ronnie O’Sullivan izgubio živce u ključnim trenucima i doživio poraz od Selbyja

Raketa ispala sa prvenstva Škotske

Ronnie O’Sullivan izgubio živce u ključnim trenucima i doživio poraz od Selbyja

M. Šljivak

Ronnie O’Sullivan oprostio se od nastupa na Otvorenom prvenstvu Škotske.

Od njega je u četvrtfinalu bio bolji veliki rival Mark Selby, koji je slavio sa 5-4 u frameovima.

Meč dvojice velikana snookera donio je zaista sjajnu igru sa obje strane i publika je maksimalno mogla da uživa u potezima majstora ove igre.

Na kraju je Ronnie u ključnom frameu posustao. Kao da je izgubio živce i napravio je samo jednu grešku koju je Selby iskoristio i došao je do pobjede.

"Uvijek uživam igrati protiv Ronnieja. Vidim to kao izazov, jer je on vjerovatno najbolji koji se ikad pojavio. Uvijek znate ko igra protiv vas i dajete sve od sebe. Nisam imao šta izgubiti, nisam se osjećao dobro pred meč i svi su očekivali da će on slaviti. Samo sam izašao i uživao", rekao je Selby.

O'Sullivan je gospodski primio poraz.

"Sretan sam kako sam igrao ove sedmice. Mislim da je bilo sasvim dobro i drago mi je što sam se takmičio ovdje. U jednom trenutku sam se iznervirao. Nisam želio igrati frameove od 50-60 minuta. Radije ću izgubiti brzinski i zatim uzeti naredni. Mark je igrao dobro, bio je odličan pod pritiskom. Šampioni su takvi", rekao je Ronnie.

Selby će u polufinalu igrati protiv Marka Allena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi