Čovjek koji je izludio čuvenog O'Sullivana: Igrao je tako sporo da to Ronnie više nije mogao trpiti
Foto - Screenshot

Ebdona su optužili i za varanje

Čovjek koji je izludio čuvenog O'Sullivana: Igrao je tako sporo da to Ronnie više nije mogao trpiti

M. Šljivak

Ronnie 0'Sullivan je bez ikakve dileme najpopularniji igrač snookera svih vremena.

Čuveni The Rocket je čovjek koji je popularniji od sporta kojim se bavi i zbog kojeg je snooker iz godine u godinu sve gledaniji sport širom svijeta.

O'Sullivan je poznat kao čovjek koji voli igrati brze poteze. Veliki je majstor snookera i kada mu se zaista igra, ne postoji čovjek koji ga može dobiti.

Šest puta u karijeri Ronnie je osvajao naslov prvaka svijeta, a ova cifra bi bila i veća da je imao malo više strpljenja na turnirima.

Tako je 2005. godine u Crucible Theatre u Sheffieldu stigao kao glavni favorit jer je godinu ranije postao po drugi put najbolji na svijetu, ali ga je u četvrtfinalu zaustavio Peter Ebdon.

Imao je Ronnie prednost od 8-2 u frameovima

Oglasi

, ali ga je potom Ebdon potpuno izludio sporom igrom. O potezima je razmišljao i po nekoliko minuta, a to je Ronnieja izluđivalo.

Vidjelo se to i na njegovoj igri. Nerovoza mu je na kraju donijela poraz u četvrtfinalu, a Ebden se na kraju pravdao da nije namjerno igrao spore poteze.

"Kada se najviše trudim, onda to izgleda sporo. Ne radim to namjerno", rekao je Ebden kojeg su optužili za varanje zbog ovakvog stila igre.

Iako se nervirao zbog sporosti protivnika nije želio da ga napada nakon meča.

"Radio je ono što je radio. Ima ženu i četvero djece, mora ih hraniti i ne mogu ga kritikovati zbog toga. Tu je došao da bi me zaustavio, to mu je posao", rekao je Ronnie.

Ebdon je u karijeri osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. godine i prvenstvo Velike Britanije 2006. godine. Karijeru je okončao 2020. godine sa ukupno devet rangirajućih titula.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi