Prije pet  godina radio na benzinskoj pumpi, a večeras dobio najboljeg snooker igrača svih vremena

Brown bolji od O'Sullivana

Prije pet godina radio na benzinskoj pumpi, a večeras dobio najboljeg snooker igrača svih vremena

A. Beganović

Jordan Brown, 34-godišnji snooker igrač koji je prije pet godina radio na bezniskoj pumpi i razmišljao o kraju karijere, večeras je ispričao jednu od najljepših priča za sport u Sjevernoj Irskoj.

Naime, ovaj 81. igrač na rang listi osvojio je jedan od najprestižnijih snooker turnira Welsh Open, a u finalu, da priča bude ljepša, dobio je po mnogima najboljeg igrača svih vremena Ronnieja O'Sullivana.

Slavio je Brown rezultatom 9:8 po frameovima, a tokom cijelog meča imao je rezultatsku prednost. Vodio je 4:1, pa 5:3, a kada je Ronnie u drugoj sesiji stigao do 6:6 izgledalo je da će Brown ipak podleći pritisku.

Ipak, to se nije desilo, kod rezultata 8:7 nije iskoristio prvu meč loptu, no drugu jeste. Odigrao je sjajan odlučujući frame i na kraju je zasluženo slavio.

Osvojio je Brown i 70.000 funti, no što je za njega važnije, ovom pobjedom osigurao je ostanak na Pro Touru, a nakon meča čestitao mu je i veliki O'Sullivan koji je biranim riječima govorio o svom večerašnjem protivniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi