Ronnie O'Sullivan prvi finalista Mastersa u Šangaju
Foto: World Snooker

Prekinut niz pobjeda Kyrena Wilsona

Ronnie O'Sullivan prvi finalista Mastersa u Šangaju

Nakon Robertsona i Binghama, Ronnie O'Sullivan je danas savladao i osmog igrača svijeta Kyrena Wilsona i tako izborio finala Mastersa u Šangaju.

"Raketa" se pokazao prejakim za Wilsona, pa je slavio pobjedu rezultatom 10:6.

Iamo je na ovom meču legendarni Englez redom brejkove od 55, 52, 135, 83, 88, 60 i 84 poena, pa je upisao pobjedu, a tokom meča se dalo primijetiti kako iz poteza u potez "hvata zalet".

Ključnim se pokazao 13. frejm, kada su oba igrača promašivala bitne poteze, ali je Wilson na kraju dozvolio O'Sullivanu da dođe do prednosti od 7:6 i nakon toga više nije bilo povratka.

Ronnie O'Sullivan je današnjim trijumfom prekinuo Wilsonov niz od 19 uzastopnih pobjeda.

Svog protivnika u finalu prestižnog turnira Ronnie O'Sullivan će saznati sutra nakon što snage odmjere Junhui Ding i Barry Hawkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi