Sve sami velikani u polufinalu Šangaja

Ljubitelji snookera će uživati

Sve sami velikani u polufinalu Šangaja

Masters u Šangaju ušao je u samu završnicu, a danas smo dobili i polufinaliste turnira koji će se boriti za glavnu nagradu od 200.000 funti.

Ronnie O'Sullivan je možda i lakše od očekivanog savladao Stuarta Binghama sa 6:2 i tako zakazao put u polufinale gdje će odmjeriti snage sa sunarodnjakom Kyrenom Wilsonom, koji je u tijesnom nadmetanju bio bolji od Ryana Dayja sa 6:5.

Uspješan je bio i Barry Hawkins koji je priredio malo iznenađenje pobijedivši Marka Williamsa sa 6:4. U polufinalu će Englez igrati sa Dingom, koji je rezultatom 6:5 bio bolji od Selbyja.

Polufinalni mečevi su na rasporedu sutra i prekosutra, a igrat će se u 19 frameova. Finale će biti odigrano u 21 frame.

Treba istaći da je aktuelni osvajač Mastersa u Šangaju Ronnie O'Sullivan, koji je i prvi nosilac ovogodišnjeg izdanja ovog turnira.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi