Ronnie razbio Murphyja za novu titulu

O'Sullivan je nezaustavljiv

Ronnie razbio Murphyja za novu titulu

M. Šljivak

Ronnie O'Sullivan pobjednik je Players Championshipa koji se igrao u velškom gradu Llandudno. On je u finali razbio Shauna Murphyja sa uvjerljivih 10:4.

Ronnie O'Sullivan pobjednik je Player Toura koji se igrao u velškom gradu Llandudno. On je u finali razbio Shauna Murphyja sa uvjerljivih 10:4.

"Raketa" je po Murphyja večeras jednostavno bio nezaustavljiv. Nije mu dopustio gotovo ništa da odigra, a kada je Ronnie raspoložen, tada ga niko na svijetu ne može dobiti.

Na kraju je O'Sullivan lagano stigao do pobjede od 10:4 po frameovima. Ovo mu je peta rangirana titula u sezoni, a ukupno 33. u karijeri. Ispred njega je legendarni Stephen Hendry sa 36 titula.

"Zadovoljan sam. Odigrao sam sasvim pristojno. Prethodnih godina sam igrao neke jako dobre mečeve, ali ove sam se potpuno posvetio igri i rezultati su došli", rekao je Ronnie nakon meča.

O'Sullivan je za pobjedu na ovom turniru inkasirao sumu od 125.000 funti, ali je još jednom dokazao da kada želi igrati, jednostavno je nepobjediv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi